м. Дніпро, вул. Троїцька, 21Г, кабінет №557
Вам передзвонити?

Як повернути частину грошей, оплачених на навчання дитини у вузі (податкова знижка)

Як повернути частину грошей, оплачених на навчання дитини у вузі (податкова знижка)

Як повернути частину грошей, оплачених на навчання дитини у вузі. Багато батьків платять за навчання своїх дітей у вузі і не знають, що можуть відшкодувати частину цих витрат у вигляді податкової знижки.

Податкова знижка за навчання дитини може бути надана при наступних умовах:

  • фіз. особа у попередньому році сплачувала гроші на рахунок вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.
  • фіз. особа є громадянином України, має ІПН.

Згідно Податкового кодексу податкову знижку може отримати сам платник податків, який оплачує своє навчання, або один з батьків, який платив за навчання своєї дитини. Студент повинен бути членом сім'ї платника податків, який хоче отримати податкову знижку, першого ступеня споріднення. Це можуть бути батьки такого студента, чоловік або дружина, діти, в т.ч. усиновлені. Тому якщо за договором з навчальним закладом, а також документами на оплату за навчання оплачувала сама дитина, то у батьків такої дитини права на податкову знижку немає.

Якщо навчання дитини оплатив хтось, хто не є членом його сім'ї першого ступеня споріднення (наприклад: дід, баба, дядько, тітка та інші), вони не мають права на податкову знижку.

Скористатися податковою знижкою, можна тільки раз на рік, за результатами попереднього року.

Для цього необхідно подати до податкової до 31 грудня поточного року (включно) податкову декларацію про майновий стан і доходи за попередній податковий рік.

Зокрема, для отримання податкової знижки за 2020 рік потрібно подати до податкової річну декларацію за 31 грудня 2021 року.

Разом з декларацією необхідно надати наступні документи:

1) заява із зазначенням банківських реквізитів для відшкодування;

2) копію паспорта;

3) копію ідентифікаційного номера;

4) копію довідки про заробітну плату;

5) оригінал довідки про суми виплачених доходів, яка замовляється в податковій;

6) копію договору з навчальним закладом;

7) копії платіжних документів, що підтверджують оплату за навчання.

Ці документи повинні підтвердити факт сплати коштів, а їх реквізити відображати дату сплати, одержувача коштів (навчальний заклад), платника (фізична особа, яка претендує на податкову знижку), а також вказувати на договір, за яким здійснювали сплату.

8) документи, що підтверджують ступінь спорідненості особи, яка здобуває освіту, і особи, яка оплачує цю освіту. Зокрема, якщо батько або мати оплачує навчання дитини, таким документом буде свідоцтво про народження дитини, в якому вказані П.І.Б. батьків.

Суму податкової знижки перераховують на картку протягом 60 календарних днів з дня подання декларації.

Якщо у вас виникне необхідність в отриманні юридичної консультації з податкового права, звертайтеся в Адвокатське бюро «Альони Забари», де вам буде надана кваліфікована юридична допомога.

Про повний перелік послуг Адвокатського бюро «Альоны Забари» ви можете дізнатися тут.

Потрібна консультація Адвоката?
Залиш заявку на консультацію Адвоката! Ми зв'яжемося з Вами для вирішення Вашого питання найближчим часом!
Наші головні переваги
Досвід ведення судових справ

Великий досвід

Адвокат Альона Забара має у своїй практиці величезну кількість виграних справ у різних юридичних сферах і галузях практики.

Швидкість роботи

Швидкість роботи

Вам не доведеться довго чекати на вирішення вашого питання і я подбаю, щоб швидкість рішення не вплинула на якість послуг, що надаються.

Індивідуальний підхід

Індивідуальний підхід

Індивідуальний підхід адвоката в роботі полягає в тому, що для кожного клієнта адвокат розробляє індивідуальну стратегію захисту.

Великий спектр послуг

Великий спектр послуг

Наше бюро має велику сферу акредитацій та можемо працювати у різних практиках. Ми точно знайдемо правильне вирішення Вашої проблеми.

Зворотній дзвінок
Зв'яжемось з Вами найближчим часом!
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
Консультація
Зв'яжемось з Вами найближчим часом!
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×