м. Дніпро, вул. Троїцька, 21Г, кабінет №557
Вам передзвонити?

Право на отримання субсидії втрачається, якщо одним із членів сім’ї придбано авто або інше майно

Право на отримання субсидії втрачається, якщо одним із членів сім’ї придбано авто або інше майно

Для полегшення життя громадян, які не в змозі оплачувати непомірні рахунки за житлово-комунальні послуги, держава ввела в дію так звані субсидії.

Порядок надання субсидій регламентується Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого Постановою КМУ від 21.10.1995р. №848 (далі- Положення).

Положенням передбачено, що громадянин несе відповідальність за подані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення житлової субсидії та на визначення її розміру.

Багато громадян дійсно потребують такої допомоги, а деякі скориставшись тіньовою економікою, оформили субсидії, при цьому під час подачі документів для її оформлення вказали про відсутність доходів, маючи надію, що про реальні статки ніхто нічого не довідається.

Положенням передбачено, що надання субсидій припиняється, якщо буде встановлено, що заявник субсидії надав недостовірну інформацію, що вплинуло на встановлення права   на житлову субсидію або визначення її розміру.

При цьому, сума надміру перерахованої (виплаченої) житлової субсидії повинна бути повернута.

У випадку відмови добровільно повернути суму раніше отриманої субсидії, стягнення таких сум буде здійснено в судовому порядку

Правомірність такого стягнення було підтверджено в Постанові Верховного суду від 04.7.2018р. №598/1874/16-ц, при цьому зазначивши: «…Таким чином, ОСОБА_2 має нести негативні наслідки за недостовірність (неповноту) відомостей про майновий стан членів своєї родини, наданих органу, який приймає рішення про надання житлової субсидії…».

Вказана справа ґрунтувалася на позові до отримувача субсидії про її повернення, оскільки останнім було подано недостовірну інформацію про витрати на придбання майна на суму, що перевищує 50 тисяч гривень, які здійсненні протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсудії.

Таким майном виявився автомобіль вартістю 138 400 грн., а тому з отримувача субсидії було стягнено суму в розмірі 4 552,48 грн..

Отже, треба ретельно подумати чи варто подавати документи на отримання субсидії, якщо сім’я має високі необліковані доходи.

У випадку виникнення питань з приводу субсидій, надання субсидій, або відмови в наданні субсидій, рекомендуємо звернутись до адвокатів нашої компанії, які нададуть професійну юридичну консультацію.

Потрібна консультація Адвоката?
Залиш заявку на консультацію Адвоката! Ми зв'яжемося з Вами для вирішення Вашого питання найближчим часом!
Наші головні переваги
Досвід ведення судових справ

Великий досвід

Адвокат Альона Забара має у своїй практиці величезну кількість виграних справ у різних юридичних сферах і галузях практики.

Швидкість роботи

Швидкість роботи

Вам не доведеться довго чекати на вирішення вашого питання і я подбаю, щоб швидкість рішення не вплинула на якість послуг, що надаються.

Індивідуальний підхід

Індивідуальний підхід

Індивідуальний підхід адвоката в роботі полягає в тому, що для кожного клієнта адвокат розробляє індивідуальну стратегію захисту.

Великий спектр послуг

Великий спектр послуг

Наше бюро має велику сферу акредитацій та можемо працювати у різних практиках. Ми точно знайдемо правильне вирішення Вашої проблеми.

Зворотній дзвінок
Зв'яжемось з Вами найближчим часом!
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
Консультація
Зв'яжемось з Вами найближчим часом!
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×