м. Дніпро, вул. Троїцька, 21Г, кабінет №557
Вам передзвонити?

Вихід з ризику платнику податків. Застосування «Критеріїв ризикованості платника податків» є незаконним

Вихід з ризику платнику податків. Застосування «Критеріїв ризикованості платника податків» є незаконним

Вихід з ризику платнику податків. Розблокування податкових накладних. Податкові спори Дніпро. Адвокат з податкових спорів Дніпро.

У нашій справі №160/2332/19 суд виніс рішення про скасування рішення комісії ГУ ДФС у Дніпропетровській області, яким нашого клієнта внесли до списку ризикових. У цій справі суд досліджував діяльність нашого клієнта на предмет відповідності критеріям ризикованості платника податків і не знайшов у його діяльності нічого ризикованого. У тій справі суд вирішив, що лист, яким затверджено критерії ризикованості не є нормативно-правовим актом, а тому такий лист не може нести жодних правових наслідків для діяльності платника податків: «... так, ДФС України листом від 21.03.2018 року № 959/99-99-07-18 та № 960/99-99-07-18 затверджено без дотримання регуляторних процедур критерії ризикованості платника податків, критерії ризикованості здійснення операцій та перелік показників, що визначають позитивну платника податку відповідно.

Водночас факт запровадження непрозорого механізму затвердження вищевказаних критеріїв з урахуванням відсутності доступного для ознайомлення громадськості механізму прийняття проектів зазначених актів, у тому числі визначення періодичності затвердження таких критеріїв ДФС України, порушує один із засад державної регуляторної політики, визначених Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», а саме передбачуваність, тобто послідовність регуляторної діяльності, відповідність її цілям державної політики, а також планам з підготовки проектів регуляторних актів, що дозволяє суб'єктам господарювання здійснювати планування їх діяльності.

При цьому, слід врахувати, що листи міністерств, інших ЦОВВ не є нормативно-правовими актами, вони тільки мають інформаційний характер і не встановлюють правових норм ... ».

Для тих, хто не в курсі, на сьогоднішній день діє постанова Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2018 року № 117 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Даною постановою передбачено, що у разі відповідності платника податків критеріям ризикованості, реєстрація всіх податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних зупиняється. При цьому, не важливо має така податкова накладна всі необхідні реквізити чи ні. На це вже ніхто не дивиться.

На радощах, ДФС України листом затвердила «Критерії ризикованості платника податку та критерії ризикованості здійснення операцій, перелік показників та коефіцієнтів, що визначають позитивну податкову історію платника податку», які розмістила на своєму сайті. А далі як смерть з косою територіальні органи ДФС почали без розбору вносити до списку ризикових платників податків усіх підряд і зупиняти реєстрацію податкових накладних, тим самим блокуючи діяльність платників податків.

У разі виникнення питань, пов'язаних з податковими органами, рекомендуємо звернутися до адвокатів нашої компанії, які нададуть професійну юридичну допомогу.

Знайти нас в інтернеті можна за тегами:

Адвокат з податкових справ Дніпро, адвокат з податкових спорів, податковий адвокат, вихід з ризикових, як розблокувати податкову накладну, розблокування податкових накладних, адвокат Дніпро, юрист Дніпро, юридичні послуги Дніпро, юридичні послуги, консультація юриста, допомога адвоката, консультація адвоката, юридичні консультації, адвокати Дніпра, адвокат в Дніпрі, послуги юриста Дніпро, Адвокатські контори Дніпро, Дніпро адвокат, Адвокатська компанія Дніпро, адвокат в Дніпропетровську, послуги адвоката в Дніпрі, кращі адвокати Дніпропетровська, адвокат Дніпро контакти, зателефонувати адвокату, адвокат в центрі Дніпро, адвокат Дніпро правий берег.

Потрібна консультація Адвоката?
Залиш заявку на консультацію Адвоката! Ми зв'яжемося з Вами для вирішення Вашого питання найближчим часом!
Наші головні переваги
Досвід ведення судових справ

Великий досвід

Адвокат Альона Забара має у своїй практиці величезну кількість виграних справ у різних юридичних сферах і галузях практики.

Швидкість роботи

Швидкість роботи

Вам не доведеться довго чекати на вирішення вашого питання і я подбаю, щоб швидкість рішення не вплинула на якість послуг, що надаються.

Індивідуальний підхід

Індивідуальний підхід

Індивідуальний підхід адвоката в роботі полягає в тому, що для кожного клієнта адвокат розробляє індивідуальну стратегію захисту.

Великий спектр послуг

Великий спектр послуг

Наше бюро має велику сферу акредитацій та можемо працювати у різних практиках. Ми точно знайдемо правильне вирішення Вашої проблеми.

Зворотній дзвінок
Зв'яжемось з Вами найближчим часом!
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
Консультація
Зв'яжемось з Вами найближчим часом!
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×