м. Дніпро, вул. Троїцька, 21Г, кабінет №557
Вам передзвонити?

Середній заробіток за час вимушеного прогулу та моральна шкода підлягають оподаткуванню

Середній заробіток за час вимушеного прогулу та моральна шкода підлягають оподаткуванню

Нормами трудового законодавства передбачено, що за час вимушеного прогулу по вині роботодавця, працівнику виплачується середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Вирішуючи такі трудові спори, суди часто задовольняють позовні вимоги про стягнення моральної шкоди.

Пройшовши складний трудовий спір та отримавши позитивне рішення, працівник розраховує на отримання точно тієї суми, яка вказана в рішенні, однак така сума підлягає оподаткуванню.

Аналогічна позиція підтримується Верховним судом, який в своїй Постанові від 18.07.2018р. № 359/10023/16-ц зазначив, що суми середнього заробітку за час вимушеного прогулу підлягають оподаткуванню.

При цьому, проаналізувавши положення Податкового кодексу щодо порядку визначення доходу платника податку, суд прийшов до висновку, що сума моральної шкоди, присуджена на користь особи являється її доходом, який підлягає оподаткуванню.

З огляду на те, що утримування з доходу працівника податків і перерахування їх в бюджет здійснює роботодавець, який в даному випадку виступає податковим агентом такого працівника, то дії роботодавця по виплаті суми середнього заробітку та моральної шкоди за мінусом податків і зборів являється правомірним.

У випадку, якщо вам необхідно стягнути середній заробіток з роботодавця, однак ви не знаєте, як правильно оформити позовну заяву чи здійснити розрахунок середнього заробітку, радимо звертатися до Адвокатського бюро «Альони Забари», де ви зможете отримати кваліфіковану допомогу адвоката в оформленні всіх необхідних документів.

Потрібна консультація Адвоката?
Залиш заявку на консультацію Адвоката! Ми зв'яжемося з Вами для вирішення Вашого питання найближчим часом!
Наші головні переваги
Досвід ведення судових справ

Великий досвід

Адвокат Альона Забара має у своїй практиці величезну кількість виграних справ у різних юридичних сферах і галузях практики.

Швидкість роботи

Швидкість роботи

Вам не доведеться довго чекати на вирішення вашого питання і я подбаю, щоб швидкість рішення не вплинула на якість послуг, що надаються.

Індивідуальний підхід

Індивідуальний підхід

Індивідуальний підхід адвоката в роботі полягає в тому, що для кожного клієнта адвокат розробляє індивідуальну стратегію захисту.

Великий спектр послуг

Великий спектр послуг

Наше бюро має велику сферу акредитацій та можемо працювати у різних практиках. Ми точно знайдемо правильне вирішення Вашої проблеми.

Зворотній дзвінок
Зв'яжемось з Вами найближчим часом!
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
Консультація
Зв'яжемось з Вами найближчим часом!
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×