м. Дніпро, вул. Троїцька, 21Г, кабінет №557
Вам передзвонити?

Як розблокувати податкову накладну

Як розблокувати податкову накладную

Як розблокувати податкову накладну? Допомога адвоката в питаннях оподаткування.

Платники податків стали часто стикатися з блокуванням податкових накладних і задаються питанням як розблокувати податкову накладну. Найчастіше блокують податкові накладні через віднесення платника податків до "ризикових", тобто такий платник, на думку податківців, здійснює ризикові або іншими словами фіктивні правочини. Такі угоди ще вважають безтоварними.

Блокування податкових накладних, як і віднесення до ризикових регулюється Постанова КМУ №1165 від 11.12.2019р. "Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних".

Блокування відбувається наступним чином: в єдиному вікні платника податків з'являється інформація, що платника податків внесено до списку ризикових платників податку.

Після такого повідомлення, платник податків не зможе зареєструвати жодної податкової накладної, не дивлячись на те, що податкова накладна має всі реквізити, передбачені Налоговим кодексом України. У квитанціях про відмову в реєстрації податкових пишеться про те, що реєстрація податкової накладної зупинена, а також пропонується платнику податків надати документи, необхідні для розблокування податкової накладної. Саме рішення про внесення платника податків до списку ризикових, податкові органи не відправляють, тому залишається тільки здогадуватися, з яких причин платник податків потрапив до списку ризикових. Проте, для продовження роботи компанії необхідно здійснити дії для розблокування податкових накладних.

Списку документів, які потрібно надати для розблокування податкових накладних у квитанціях від відмови зареєструвати податкову накладну немає, тому платнику податків доведеться самому здогадатися, які документи подавати.

З практики, документами, які подаються податковою є:

  • договір;
  • первинні документи;
  • довідки про наявність рахунків у банку;
  • сертифікат якості;
  • ТТН;
  • документи, що підтверджують оплату (платіжні доручення, квитанції, документи про залік зустрічних однорідних вимог;
  • документи, що підтверджують наявність основних засобів, найманих працівників і т. д.

Після отримання пакету документів від платника податків, податковий орган виносить рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації податкової накладної.

Відмовою, як правило, є недостатність документів.

Після отримання негативного рішення у платника податків два шляхи:

  • оскаржити рішення нижчестоящого податкового органу до вищестоящого податкового органу;
  • звернутися з позовом до окружного суду.

На сегодняшний день, сложилась положительная судебная практика удовлетворения исков о признании решения налоговой об отказе зарегистрировать налоговую накладную незаконным, поэтому советуем не медлить с обращением в суд.

Якщо у вас виникли додаткові питання, пов'язані з механізмом розблокування податкових накладних або ж вам потрібен адвокат для складання позову і представлення ваших інтересів в суді, телефонуйте в Адвокатське бюро «Альоны Забари», де ви отримаєте якісні юридичні послуги.

Потрібна консультація Адвоката?
Залиш заявку на консультацію Адвоката! Ми зв'яжемося з Вами для вирішення Вашого питання найближчим часом!
Наші головні переваги
Досвід ведення судових справ

Великий досвід

Адвокат Альона Забара має у своїй практиці величезну кількість виграних справ у різних юридичних сферах і галузях практики.

Швидкість роботи

Швидкість роботи

Вам не доведеться довго чекати на вирішення вашого питання і я подбаю, щоб швидкість рішення не вплинула на якість послуг, що надаються.

Індивідуальний підхід

Індивідуальний підхід

Індивідуальний підхід адвоката в роботі полягає в тому, що для кожного клієнта адвокат розробляє індивідуальну стратегію захисту.

Великий спектр послуг

Великий спектр послуг

Наше бюро має велику сферу акредитацій та можемо працювати у різних практиках. Ми точно знайдемо правильне вирішення Вашої проблеми.

Зворотній дзвінок
Зв'яжемось з Вами найближчим часом!
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
Консультація
Зв'яжемось з Вами найближчим часом!
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×