м. Дніпро, вул. Троїцька, 21Г, кабінет №557
Вам передзвонити?

Виділення нерухомості в натурі або визначення порядку користування нерухомим майном

Виділення нерухомості в натурі або визначення порядку користування нерухомим майном

Виділення нерухомості в натурі. Допомога адвоката у виділі нерухомості в натурі Дніпро. Розділ нерухомого майна юрист. Консультація адвоката з питань нерухомості.

До нас часто звертаються клієнти з питанням про поділ будинку або квартири, які перебувають часткової спільної власності або іншими словами, яким володіють кілька осіб, по ½ наприклад.

Нормами Цивільного кодексу України пропонується кілька варіантів вирішення проблеми.

Існує кілька способів виділу в натурі частини нерухомого майна, яке належить тому співвласнику, який бажає виділення.

Перший спосіб виділ в натурі в добровільному порядку. Тобто, жоден із співвласників не заперечує проти виділення. У такому випадку сторони можуть укласти угоду, яка підлягає нотаріальному посвідченню.

У такій угоді сторони визначають конкретну частину нерухомого майна, яке виділяється одному із співвласників. Після укладення такого договору, право спільної часткової власності припиняється. Особа, якій була виділена частина нерухомого майна, стає повноправним власником своєї частини і має право вільно ним користуватися, розпоряджатися, отримати окрему адресу.

У разі відсутності згоди інших власників на виділення частини нерухомого майна для одного і співвласників, виділ можливий в судовому порядку. В такому випадку співвласник, який бажає виділення може звернутися з позовом до суду. Відповідачами у справі будуть інші співвласники, які не бажають виділення в добровільному порядку.

Бувають випадки, коли виділ в натурі неможливий. Наприклад, якщо співвласник бажає виділити в натурі свою частину будинку, проте така частина не має самостійного входу або ж частина нерухомого майна є кімнатою в квартирі. У такому випадку можливо визначити порядок користування нерухомим майном. Визначити порядок користування нерухомим майном також можливо як в добровільному, так і в судовому порядку.

У разі виникнення питань з приводу порядку поділу нерухомого майна або визначення порядку користування, рекомендуємо звернутися до адвокатів нашої компанії, які нададуть професійну юридичну допомогу.

Потрібна консультація Адвоката?
Залиш заявку на консультацію Адвоката! Ми зв'яжемося з Вами для вирішення Вашого питання найближчим часом!
Наші головні переваги
Досвід ведення судових справ

Великий досвід

Адвокат Альона Забара має у своїй практиці величезну кількість виграних справ у різних юридичних сферах і галузях практики.

Швидкість роботи

Швидкість роботи

Вам не доведеться довго чекати на вирішення вашого питання і я подбаю, щоб швидкість рішення не вплинула на якість послуг, що надаються.

Індивідуальний підхід

Індивідуальний підхід

Індивідуальний підхід адвоката в роботі полягає в тому, що для кожного клієнта адвокат розробляє індивідуальну стратегію захисту.

Великий спектр послуг

Великий спектр послуг

Наше бюро має велику сферу акредитацій та можемо працювати у різних практиках. Ми точно знайдемо правильне вирішення Вашої проблеми.

Зворотній дзвінок
Зв'яжемось з Вами найближчим часом!
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
Консультація
Зв'яжемось з Вами найближчим часом!
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×